Samenwerken met GevenHout staat voor snelle levertijden en kwaliteitshout

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs heeft 44 jaar ervaring in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud van tuinen met een "bite". Inmiddels werken ze al geruime tijd samen met GevenHout. Tijdens een gesprek vragen we naar hun bevindingen. “Maatwerk is waar wij ons als hovenier mee onderscheiden. Van het ontwerp tot aan de realisatie en het onderhoud. Voor veel projecten gebruiken we hout zoals Ipe, Thermo ayous, Cumaru, Padouk, Douglas en Siberisch lariks. Dit bestellen we bij GevenHout, waarmee we al jarenlang prettig samenwerken. Ze zijn echt een expert en er is veel onderling vertrouwen.”

aldus Matthijs Wolfs - eigenaar van hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Eigenaar Mathijs Wolfs

Tuinaannemer met oog voor groen

Matthijs Wolf over Guy Wolfs Hoveniersbedrijf: “44 jaar geleden in 1978 startte mijn vader Guy dit mooie bedrijf op. In 1995 heb ik het van hem overgenomen en zijn we doorgegroeid naar 17 fulltimers in vaste dienst. Waar wij ons mee onderscheiden is het leveren van maatwerk: van begin tot het eind. Noem ons een tuinaannemer, maar wel één met oog voor groen.”

Klanten verwachten kwaliteit

“We zijn erg tevreden met onze klantenkring. Deze bevinden zich voornamelijk in het midden en hoog segment. In het algemeen leggen klanten de lat steeds hoger, ze verwachten meer van een vakman. Ten opzichte van 5 jaar geleden is dit echt veranderd. Daardoor hebben we gekozen om als een one-stop-shop te opereren. Hierdoor ontzorgen we de klant volledig. Dat kan of wil niet iedere hovenier, maar slaat wel goed aan bij de klant.”

Vele toepassingen met hout

“Naast het aanleg van groen is een hovenier tegenwoordig meer. Denk aan toepassingen van hout. We gebruiken hier met name Ipé, Thermo Ayous, Cumaru en Padouk hout voor. En in mindere mate Douglas en Lariks. Dit is afhankelijk van de klantwens. De klant neemt een beslissing op basis van uitstraling, levensduur en het budget. Voordat de klant een keuze maakt voor het type hout, laten we “borden” met vlonders en gevelafwerking in onze showroom zien. Hierdoor ziet de klant veel beter wat het in de praktijk kan verwachten.”

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Project inspiratie: Douglas overkapping en Ipé vlonder. Bekijk alle foto's van dit project.

Wij onderscheiden ons als een one-stop-shop, waardoor we onze klant volledig ontzorgen. Dat wil of kan niet iedere hovenier

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Project inspiratie: Cumaru vlonder en schutting. Bekijk alle foto's van dit project.

Nieuwe uitdagingen

“De uitdagingen in de markt zijn groot op dit moment. Corona heeft hierin een flinke rol in gespeeld. Werk werd uitgesteld, waardoor de werkdruk nu is toegenomen. Het is geen verrassing meer dat de prijzen van hout zijn gestegen. Ook daar ligt een uitdaging. Je maakt vaste prijsafspraken met de klant, maar als de prijs tussentijds toeneemt kom je in de knel met je marge. Maar uitdagingen creëren kansen. Het is maar hoe je het bekijkt.”

GevenHout levert uitstekende kwaliteit

“Toen we op zoek gingen naar een houtleverancier waren voor ons twee zaken belangrijk: de prijs/kwaliteit en korte levertijden. Dit hebben we met GevenHout gevonden. Inmiddels werken we al jarenlang met elkaar samen. Ze leveren uitstekend hout tegen een marktconforme prijs. Het laatste blijft belangrijk, ik vind dat je elkaar een marge moet gunnen.''

Vertrouwen hebben in elkaar

Mathijs gaat verder: “Door de jaren hebben we elkaar goed leren kennen. Daardoor weet je wat je aan elkaar hebt. De communicatielijnen met GevenHout zijn kort en ze helpen je op een prettige manier. Even overleggen over een houtsoort? Geen enkel probleem. Het is altijd fijn sparren en ze geven deskundig advies.''

Guy Wolfs

Guy Wolfs

Guy Wolfs

Guy Wolfs

Project inspiratie: Cumaru vlonder en bank

We hebben een jarenlange samenwerking met GevenHout. De communicatielijnen zijn kort, er is een duidelijke voorraadbeheer en de website is uitstekend

Guy Wolfs

Guy Wolfs

Guy Wolfs

Guy Wolfs

Guy Wolfs Hoveniersbedrijf

Onze ontwerpen geven een woning en tuin net dat beetje meer, waardoor deze zich onderscheiden van het reguliere scala. Ons werkgebied strekt zich uit door geheel Limburg en België (zowel de Vlaamse als de Waalse regio). In de afgelopen jaren zijn enkele van onze projecten in de prijzen gevallen bij de "Tuin van het jaar". Als hoveniersbedrijf genieten wij van het herfstseizoen. De natuur trekt zich letterlijk terug en de kleuren die we daarmee te zien krijgen zijn prachtig.

www.guywolfs.nl