Moderne en strakke tuinen, daar houden wij van

“Het mooiste van mijn werk? Het toepassen van trends, zoals het met hout bekleden van wanden en banken”, zegt Freek Vermeulen van Vermeulen Groenprojecten halverwege zijn verhaal. Het hoveniersbedrijf bedient vele tevreden particulieren klanten, maar ook MKB-bedrijven en gemeenten. Hoe je zijn projecten herkent? Grote kans dat Freek gebruikmaakt van hout. Zijn voorkeuren? Ipé, Padouk, Cumaru en Siberisch lariks hout. “GevenHout levert deze kwalitatieve houtsoorten en de website is fijn en overzichtelijk.”

aldus Freek Vermeulen - eigenaar van Vermeulen Groenprojecten

Freek Vermeulen Vermeulen Groenprojecten

Mouwen opstropen

Freek vertelt enthousiast: “Vermeulen Groenprojecten ben ik 21 jaar geleden begonnen, nadat ik in 2001 van het AOC West Brabant afkwam. Ik heb altijd al iets willen creëren en buiten willen werken. Deze interesse heb ik misschien van mijn opa, aangezien hij boswachter was. Ook houd ik van de mouwen opstropen en dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Natuurlijk kwam ook ik de nodige uitdagingen tegen. Van een probleem oplossen tot aan het introduceren van iets nieuws. Altijd alles afgestemd op de wensen van de klant.”

Strakke en moderne tuinen

“Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Dat is uit vakbladen en je ogen niet sluiten voor de omgeving. Mijn collega en ik houden van strakke en moderne tuinen. Met groen en verschillende materialen die mooi in elkaar overlopen. We willen een gezond bedrijf zijn met een levendig karakter. Hierin staat de klant uiteraard centraal, waarvoor we willen ontzorgen en een tuin creëren dat volledig naar wens is. Vergeet ook het onderhouden en de nazorg niet, dat is voor een tuin natuurlijk belangrijk.”

We willen werken in een goede sfeer, waarin we kwalitatieve, moderne en innovatieve tuinen creëren voor het hogere segment

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Project inspiratie: Schutting Siberisch lariks en Ipé terras. Bekijk alle foto's van dit project.

De beste machines, materialen en hout

“Het is altijd leuk om in de toekomst te kijken. Waar ik over 10 jaar sta? Dan zie ik mezelf als schakel tussen de klant en werknemers. En dat we binnen een goede sfeer: kwalitatieve, moderne en inspirerende tuinen creëren voor het hogere segment. In dit scenario hebben we een team voor alleen de aanleg en een team voor het onderhoud. In een fraai onderkomen uiteraard, werkend met de beste machines, materialen en hout. En dat allemaal gericht op de trends van dat moment.”

Werken met hout

“In 80% van de projecten werk ik met hout. Natuurlijk zijn er ook houtsoorten die mij erg aanspreken. Zo heb ik goede ervaringen met Ipé, Padouk, Cumaru en Siberisch lariks. Door de jaren heen hebben zeker veranderingen plaatsgevonden in onze branche. Belangrijk zijn de prijs en de opkomst van thermisch behandeld hout met de verschillende bevestigingsmogelijkheden.”

Betere, duurzame en zachte houtsoorten

“Trends die ik toepas zijn het bekleden van wanden en banken met hout. Dit is eigenlijk het mooiste dat er is. Wat ik voorzie met trends in de toekomst: de intrede van betere, duurzamere en zachtere houtsoorten. Hierdoor zal hardhout minder worden gebruikt, omdat er andere alternatieven zijn.”

We hebben een jarenlange samenwerking met GevenHout. De communicatielijnen zijn kort, er is een duidelijke voorraadbeheer en de website is uitstekend

GevenHout levert kwaliteitshout en is vooruitstrevend

“Via een tip van een collega hovenier (Helvoirt Groenprojecten) kwam ik bij GevenHout terecht. Vanaf moment één beviel me dit heel goed. Het is een overzichtelijke website, een goede prijs/kwaliteit verhouding en een contactpersoon die uitstekend meedenkt. Als ik dit vergelijk met de andere aanbieders, is de website gemakkelijk in gebruik en krijg je een duidelijk overzicht van de producten. GevenHout zou ik zeker aanbevelen. De kwaliteit is goed en jullie zijn vooruitstrevend.”

Freek Vermeulen - Vermeulen Groenprojecten

Freek Vermeulen maakt met zijn team vanaf 2019 tuinen in het absolute top segment. Zelf is hij al ruim 20 jaar actief in het vak. Gerenommeerde tuinarchitecten weten Freek te vinden als het gaat om de verfijning van ontwerp, en de implementatie of aanleg van de tuin. Dit proces van start tot oplevering begeleid Freek van begin tot einde.
Ook zonder inschakeling van een tuinarchitect kun je met Freek en zijn team komen tot een parel in je omgeving. Freek staat altijd klaar voor je, want ook met een kleinere tuin kun je hele mooie resultaten bereiken.

www.vermeulen-groenprojecten.nl

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Vermeulen Groenprojecten

Project inspiratie: Siberisch lariks overkapping, schutting en opbergruimte. Bekijk alle foto's van dit project.